Extern salderen in Overijssel kan weer mondjesmaat

Extern salderen kan weer in Overijssel, zij het op beperkte schaal. Dat hebben Gedeputeerde Staten (GS) besloten. Per individuele aanvraag voor extern salderen bekijkt de provincie of de natuur voldoende beschermd is tegen achteruitgang in het licht van de Wet natuurbescherming.

Extern+salderen+in+Overijssel+kan+weer+mondjesmaat
© Bert Hartman

Om vergunningverlening mogelijk te maken zullen GS de uitkomsten van de natuurdoelanalyses en het Provinciaal Programma Landelijk Gebied (PPLG) juridisch verankeren. Daarnaast verbindt het college een extra garantie aan het besluit om tot voldoende stikstofreductie te komen.

Wanneer het PPLG onvoldoende stikstofreductie realiseert, worden aanvullende bronmaatregelen getroffen. De natuurdoelanalyses worden uitgewerkt en verschijnen uiterlijk in april 2023. Het PPLG wordt uiterlijk 1 juli 2023 vastgesteld.


Beperkt mogelijk

In de praktijk zal vergunningverlening in individuele gevallen op beperkte schaal mogelijk zijn. Aanvragen die geen extra depositie veroorzaken en bijdragen aan andere provinciale doelen worden beoordeeld. Het beperkt heropstarten van extern salderen is ook een stap die gezet wordt om in de nabije toekomst PAS-melders te kunnen legaliseren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  23° / 14°
  10 %
 • Zondag
  23° / 14°
  20 %
 • Maandag
  22° / 15°
  60 %
Meer weer