Coöperatie CRV benoemt nieuwe hoofdbestuurders

Coöperatie CRV krijgt drie nieuwe hoofdbestuursleden. Wanda Verdonck en Tineke Vermeulen Rehorst treden per direct toe. Jochem van der Starre volgt per maart 2023 Kurt Faes op als hoofdbestuurslid en commissaris. 'Met de competenties van deze nieuwe bestuurders versterken we de diversiteit binnen het hoofdbestuur', zegt CRV-voorzitter Wietse Duursma over de benoemingen.

Co%C3%B6peratie+CRV+benoemt+nieuwe+hoofdbestuurders
© Rene Eijsink

Wanda Verdonck (34) heeft samen met haar man Tom Basitiaens en schoonouders Paula en Paul een melkvee- en akkerbouwbedrijf in het Belgische Lille in de Antwerpse Kempen. In de zomermaanden heeft het bedrijf ook een bed and breakfast.

Naast het bedrijf is ze bestuurlijk actief in onder andere het provinciaal bestuur, de vakgroep melkveehouderij en de werkgroep arbeid van Boerenbond. Daarnaast is ze betrokken bij de Strategische Adviesraad Landbouw en Visserij van de Vlaamse overheid en binnen Ferm voor Agravrouwen.


Veenweidegebied

Tineke Vermeulen-Rehorst (33) onderneemt samen met haar man Dennis en met hulp van hun ouders en schoonouders in het Zuid-Hollandse Berkenwoude een melkveebedrijf in het veenweidegebied. Daarnaast mesten ze jaarlijks een tiental Belgisch-witblauwkruislingen. Ze is afgestudeerd registeraccountant en werkte voor diverse advieskantoren, ze is nu businesscontroller bij een orchideeënkwekerij. Daarnaast vervulde en vervult ze diverse bestuursfuncties binnen onder andere het AJK en FrieslandCampina.

Jochem van der Starre (41) heeft in het Noord-Hollandse Slootdorp in de Wieringermeerpolder samen met zijn vrouw Carina een melkvee- en akkerbouwbedrijf. Ze exploiteren daarnaast ook een boerderijwinkel. Hij zat eerder onder andere in de adviesraad van GD, de jongerenraad en de inforaad van CRV en de adviesraad van JoinData. Op dit moment is hij voorzitter van het district Noord-Holland van FrieslandCampina. Van der Starre draait per direct mee in het bestuur, maar heeft formeel nog geen stemrecht.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer