CRV en VHLGenetics samen verder in DNA-onderzoek

Veeverbeteringsorganisatie CRV en VHLGenetics hebben een nieuw samenwerkingscontract getekend voor drie jaar. Daarbij gaat het onder andere om het genotyperen van dieren en embryo's. Ook werken beide partijen gezamenlijk aan nieuwe commerciële services op basis van DNA-analyses, zoals rond A2A2-melk.

CRV+en+VHLGenetics+samen+verder+in+DNA%2Donderzoek
© Johan Wissink

De organisaties werkten de afgelopen drie maanden al intensief samen. Zo voert VHLGenetics voor CRV genoomonderzoek uit aan haarmonsters en oorbiopten die steeds vaker ook uit het buitenland komen. Ook genotypeert VHLGenetics embryo's uit het CRV-fokprogramma.

'VHLGenetics is voor ons een belangrijke partner om verdere internationale groei te realiseren voor ons HerdOptimizer-programma voor het genotyperen van vrouwelijke dieren', vertelt Tjebbe Huybrechts, Global Director Data van CRV.


A2A2-melk

'We verwerken nu al monsters uit tien verschillende landen en zien kansen om onze wereldwijde service de komende jaren gezamenlijk verder te versterken en uit te breiden', vertelt CEO Daniel Mioch van VHLGenetics.

Als concreet voorbeeld noemt Mioch het genotyperen van dieren die drager zijn van de A2A2-variant van het bètacaseïne-eiwit. Door de samenwerking tussen CRV en VHLGenetics wordt het in de toekomst mogelijk deze genotypering direct te certificeren. Hiermee kunnen veehouders eenvoudig tegemoetkomen aan de eis van afnemers van A2A2-melk.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  9° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
 • Zondag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer