CRV stopt met toplijst melkproductie

Coöperatie CRV stopt met het publiceren van de lijst van bedrijven met de hoogste melkproductie bij de jaarstatistieken. Dat is na overleg met de ledenraad en onder meer LTO Nederland en Boerenbond besloten. Ook andere statistieken op bedrijfsnaam worden geschrapt.

CRV+stopt+met+toplijst+melkproductie
© Mike Schellart

Daarbij gaat het om levensproductie aanwezige dieren, levensproductie afgevoerde dieren en hoogste lactatie. Voor veel van deze melkveehouders is het een eer om op een toplijst te staan. De keerzijde van de medaille is dat niet iedereen blij is om met naam en woonplaats te worden genoemd. Vanuit de publieke opinie is er veel weerstand tegen een hoge melkproductie. Met de publicatie wordt aandacht op deze bedrijven gevestigd.

Hoewel er geen incidenten zijn geweest, is er vanuit meerdere partijen discussie ontstaan over deze publicatie. Een CRV-woordvoerder benadrukt dat de organisatie daarom voorzichtig wil zijn met het publiceren van deze bedrijfsgegevens. 'We willen de communicatie over productiecijfers zorgvuldig doen en voorkomen dat zaken uit het verband worden getrokken door belangenorganisaties.'

Waarschijnlijk worden de statistieken nu afgeschermd, waardoor veehouders ze nog wel kunnen zien.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  17° / 12°
  40 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  21° / 13°
  10 %
Meer weer