Methaanoxide vermindert uitstoot

Het laten oxideren van methaan, bijvoorbeeld door verbranding of door bacteriën, kan de uitstoot van methaan uit externe opslagen verminderen. Dat blijkt uit onderzoek in het kader van het programma 'Integraal Aanpakken' van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Methaanoxide+vermindert+uitstoot
© Twan Wiermans

In het kader van het programma 'Integraal Aanpakken' om de emissies van broeikasgassen en ammoniak te verminderen, zijn er de afgelopen jaren drie methoden ontwikkeld en getest om de emissie van methaan uit externe opslagen te reduceren door het methaan te oxideren.

Het doel is om inzichten en werkbare maatregelen te ontwikkelen waarmee veehouders hun bedrijf rendabel en toekomstgericht kunnen aanpassen aan de opgaven voor klimaat en stikstof. De verschillende maatregelen moeten aansluiten op de bedrijfsvoering van melkveehouders.

Het onderzoek wordt toegelicht tijdens een bijeenkomst op maandag 20 juni. Deze bijeenkomst begint om 13.30 uur en wordt om 15.30 uur afgesloten met een borrel. Het aantal plaatsen is beperkt. Aanmelden kan door een mail te sturen naar marlijn.henskens@schuttelaar.nl.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer