EU-lidstaten stemmen in met inzet methaanremmer Bovaer

De EU-lidstaten hebben dinsdag ingestemd met het op de markt brengen van de methaanremmer Bovaer van DSM voor rundvee. Dit gebeurde op voorstel van de Europese Commissie.

EU%2Dlidstaten+stemmen+in+met+inzet+methaanremmer+Bovaer
© Johan Wissink

Bovaer bestaat uit 3-nitrooxypropanol en helpt de uitstoot te verminderen van het krachtige broeikasgas methaan. Het product is door de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid beoordeeld. Het is doeltreffend gebleken bij het verminderen van de methaanemissies door melkkoeien.

Commissaris voor Gezondheid en Voedselveiligheid Stella Kyriakides: 'Innovatie is essentieel voor een succesvolle overgang naar een duurzamer voedselsysteem. Het verminderen van landbouwgerelateerde methaanuitstoot is de sleutel in onze strijd tegen klimaatverandering en de goedkeuring van vandaag is een veelzeggend voorbeeld van wat we kunnen bereiken door nieuwe landbouwinnovaties.'


Vergroening landbouw

Bovaer moet bijdragen aan de vergroening van de landbouw in de Europese Unie (EU) en de doelstellingen van de boer-tot-bordstrategie. Naar schatting zal het de methaanemissies bij melkkoeien verminderen met 20 tot 35 procent, zonder de productie of de kwaliteit te beïnvloeden.

Zodra de Europese Commissie dit besluit heeft overgenomen en het middel heeft geregistreerd, naar verwachting in de komende maanden, wordt Bovaer in Europa verkrijgbaar.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer