Weidemelk A-ware knalt naar 54,46 euro

Royal A-ware heeft de melkprijs voor weidemelk van mei vastgesteld op 54,46 euro per 100 kilo melk. Dat is een stijging van 5 euro ten opzichte van vorige maand.

Weidemelk+A%2Dware+knalt+naar+54%2C46+euro
© Vidiphoto

De correctie is gedaan op zowel de vet- als eiwitprijs en bevat de seizoenspremie van 2 euro per 100 kilo geleverde melk in de maand mei. Voor traditionele melk betaalt A-ware 51,44 euro en voor boerderijmelk 53,15 euro. Voor Zaanse Hoeve-melk ligt de melkprijs op 55,53 euro en voor de boeren die meedoen aan het 'Beter voor'-programma betaalt A-ware 57,53 euro per 100 kilo. De biologische melkprijs ligt op 61,02 euro per 100 kilo melk.

A-ware boerderijmelk is Vlog-gecertificeerd en dient te voldoen aan een aantal eisen op het gebied van dierenwelzijn, diergezondheid en huisvesting. De melkveehouder moet bijvoorbeeld deelnemen aan KoeKompas en het duurzaamheidsprogramma A-ware duurzaam, groene stroom gebruiken en iedere koe voldoende ruimte en een zachte ligplek bieden. Weidegang is geen voorwaarde.

De melkveehouders die melk voor Zaanse Hoeve-producten draaien mee in de programma's Beter voor Koe en Natuur & Boer.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer