Eurofins Agro wordt kennispartner Royal A-ware

Laboratoriumorganisatie Eurofins Agro gaat samenwerken met Dairy Academie, het kennisplatform van Royal A-ware.

Eurofins+Agro+wordt+kennispartner+Royal+A%2Dware
© A-ware

Door de samenwerking wordt het mogelijk om analyses van grond, voer, praktijkkennis van melkveehouders en informatie over melkopbrengst en -kwaliteit te combineren. Doel is om praktische handvaten te geven waar alle schakels in de keten van kunnen profiteren. Volgens operationeel directeur Klaas de Jong van Royal A-ware is het de uitdaging van 'zijn' melkveehouders om meer melk uit eigen ruwvoer te halen.

Eurofins Agro kan daarin volgens hem maximaal ondersteunen met het oog op de bemesting van het land en de voederwaarde voor koeien. Door middel van data-analyse wordt de relatie tussen de kwaliteit van grond en de graskwaliteit in beeld gebracht. 'Door die relatie straks te leggen, krijgen de melkveehouders unieke sturingsinformatie.'

Praktijkboerderij Oenkerk

Het eerste gezamenlijke project van Dairy Academy en Eurofins Agro staat al op de planning. Eurofins gaat de beschikbare data van A-ware's praktijkboerderij in het Friese Oenkerk analyseren om de verhouding tussen graslandkwaliteit, graslandbemesting, melkopbrengst en melkkwaliteit in beeld te brengen.

Eiwitproductie in het grasland en het eiwitgehalte van het voer in de stal worden gelinkt aan de melkopbrengst die bij Royal A-ware wordt afgeleverd. De conclusies die daaruit worden afgeleid, worden gedeeld met de melkveehouders van A-ware.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  10 %
 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
Meer weer