Royal A-ware neemt aandelen Olympia over

Het Belgische zuivelbedrijf Olympia wordt onderdeel van Royal A-ware. Met de overname van de aandelen van Olympia probeert A-ware de activiteiten in België te versterken.

Royal+A%2Dware+neemt+aandelen+Olympia+over
© Royal A-ware

Beide zuivelbedrijven hebben hun verregaande samenwerking ter goedkeuring voorgelegd aan de Belgische Mededingingsautoriteit.

Volgens het Belgische Olympia heeft het bedrijf sterke overeenkomsten met A-ware. 'Het is daarmee de perfecte partij voor ons. Met deze stap ontstaat een sterke financiële basis die zorgt voor stabiliteit en de continuïteit van Olympia garandeert', zegt Executive Director Luc Van Impe van Olympia. Volgens hem is de overname door A-ware de beste keuze voor de medewerkers, leveranciers en klanten.

De samenwerking met Olympia is voor A-ware een aanvulling op de bestaande activiteiten in België en creëert een sterke basis voor verdere groei. CEO Jan Anker van Royal A-ware: 'De zuivelproducten die Olympia in Herfelingen produceert zijn van oudsher een begrip in België en staan bekend om de goede kwaliteit.'


Sterk gemoderniseerd

Volgens Anker is het Belgische zuivelbedrijf de laatste jaren sterk gemoderniseerd en klaar voor verdere groei. 'We zijn dan ook blij dat Luc en Marc Van Impe en Kris Huygh met hun expertise verbonden blijven aan Olympia.'

Olympia produceert zuivelproducten zoals melk, melkconcentraat, verse en houdbare room, boter, desserts en basis voor ijsbereidingen. Dagelijks wordt melk opgehaald uit de provincies Vlaams- en Waals-Brabant, Oost-Vlaanderen, Henegouwen en Namen, binnen een straal van 80 kilometer.

Het gaat om 100 miljoen liter van 165 melkveehouders. Het bedrijf heeft 95 miljoen euro en 170 mensen in vaste dienst.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer