A-ware neemt Hollebeekhoeve in België over

Zuivelonderneming A-ware neemt Hollebeekhoeve in het Belgische Kruibeke over. Dat bedrijf werd op 15 maart failliet verklaard. De 25 medewerkers krijgen het aanbod om in dienst te treden bij A-ware.

A%2Dware+neemt+Hollebeekhoeve+in+Belgi%C3%AB+over
© Royal A-ware

Royal A-ware heeft een akkoord bereikt met de curator over de overname van de installaties van Hollebeekhoeve. Samen met de medewerkers richt A-ware zich nu nu op de herstart van de activiteiten in Kruibeke. Met de overname breidt A-ware zijn activiteiten in België uit. Het bedrijf is sinds een aantal jaar actief op de Belgische markt.De overname van de apparatuur in Kruibeke biedt A-ware de kans om zijn groeiambitie in België te versnellen. 'Het past tevens in de strategie om klanten te bedienen met een zo'n breed mogelijk productassortiment.' De multinational ziet mogelijkheden om door deze overname nieuwe melkveehouders aan te trekken als leverancier.


Melkpoederproductie in Aalter

A-ware produceert sinds november 2021 melkpoeder in het Belgische Aalter. Door de nodige investeringen wordt de capaciteit van de zuivelfabriek dit jaar fors uitgebreid. Jaarlijks kan hier straks 40.000 ton melkpoeder en 40.000 ton room voor boterproductie worden geproduceerd. De melk die verwerkt wordt in Aalter haalt A-ware op bij melkveehouders uit de omliggende regio's.

Daarnaast heeft zuivelaar een vestiging in Merchtem. Hier worden verse room, slagroom, culinaire (kook)room, plant based room, ijs en milkshake mixen geproduceerd voor professionele eindgebruikers als chocolatiers en industriële verwerkers.


Mestfraude

Bij de Hollebeekhoeve wordt melk en yoghurt geproduceerd. Het bedrijf was onderdeel van de Groep Quireynen. De zuivelproducten van het bedrijf lagen bij winkels als Avebe en AD Delhaize. Volgens het Vlaams infocentrum land- en tuinbouw (Vilt) raakte het bedrijf in opspraak door een onderzoek naar mestfraude bij de Groep Quireynen. Het gerechtelijk onderzoek loopt nog steeds.

In het jaar 2020 werd een verlies van 1,8 miljoen euro gedraaid. De kosten van het bedrijf namen sterk toe. Hollebeekhoeve had sterk geïnvesteerd om als eerste zuivelbedrijf in België klimaatneutraal te worden. Dat doel werd in 2020 behaald.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  9° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
 • Zondag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer