Opgebruiktermijn voor stapelmiddelen eindigt op 6 oktober

De opgebruiktermijn van gewasbeschermingsmiddelen met voorschriften voor gestapeld gebruik eindigt op 6 oktober. Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Opgebruiktermijn+voor+stapelmiddelen+eindigt+op+6+oktober
© Han Reindsen

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft het stapelen van vier werkzame stoffen beperkt vanwege ongewenste milieueffecten. Het gaat om abamectine, delthamethrin, esfenvaleraat en chlorantraniliprole.

De nieuwe gebruiksvoorschriften moeten bijdragen aan de verbetering van de kwaliteit van het oppervlaktewater en mogelijk verdere beperkingen van toelatingen voorkomen. De NVWA gaat in 2023 toezicht houden op de nieuwe gebruiksvoorschriften.


In de Ctgb-vergadering van 28 juli 2021 stemde het college in met restricties tegen gestapeld gebruik van gewasbeschermingsmiddelen met de vier genoemde stoffen. Stapelen betekent dat op een perceel eerst een middel wordt gebruikt tot het maximale aantal toepassingen is bereikt en daarna nog een ander middel met dezelfde werkzame stof voor dezelfde toepassing.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  9° / 7°
  95 %
 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 9°
  90 %
Meer weer