Ctgb laat vier nieuwe middelen toe

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft woensdag besloten vier nieuwe gewasbeschermingsmiddelen toe te laten. Het gaat om de middelen Novitron Dam Tec, Protendo 300 EC, Botiga en Harmonix Turf Defense.

Ctgb+laat+vier+nieuwe+middelen+toe
© Han Reindsen

Novitron Dam Tec is een nieuwe herbicide dat vóór opkomst mag worden gebruikt in de teelt van aardappelen, erwten, tuinbonen, veldbonen en wortelen. Het fungicide Protendo 300 EC wordt toegelaten in de teelt van winter- en zomertarwe, winter- en zomergerst, winter- en zomerkoolzaad, winterroge en triticale.

Voor de maisteelt is het nieuwe herbicide Botiga toegelaten na opkomst van het gewas. Het Ctgb heeft de toelatingen voor de insecticide BotaniGard vloeibaar uitgebreid voor een groot aantal kleine gewassen. Toepassing van het biologische product is nu mogelijk in meer akkerbouw-, fruit-, groente- en sierteeltgewassen.


Uitbreidingen

Ook de toelating van het insecticide Eradicoat Max en de elicitor Vacciplant is uitgebreid voor een aantal teelten. Maxim 100 FS mag nu ook als fungicide worden ingezet in de plantgoedbehandeling voor het poten van pootaardappelen. De toelating voor de groeiregulator Fysium wordt uitgebreid met de ruimtebehandeling bij peren in opslag. De bestaande toelating als groeiregulator als ruimtebehandeling bij appels in opslag voor het middel is ook verlengd.


Het Ctgb heeft het middel Panic Forte opnieuw geregistreerd. De toelatingen van de middelen Resolva Ultra, Roundup Fast, Spoiler, Torpedo, Koromite, Danso Flow, Katamisa, Amazone Clomazone, HF Onkruid vrij, Greenfix 360 gram per liter en Onkruidkiller 360 gram per liter zijn ingetrokken.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  40 %
 • Zaterdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer