Ctgb geeft toch toelating af voor Fandango in uien

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft een toelating afgegeven voor een mineure wijziging in de formulering van het fungicide Fandango tegen valse meeldauw in de uienteelt. Dat meldt toelatingshouder Bayer Crop Science.

Ctgb+geeft+toch+toelating+af+voor+Fandango+in+uien
© Studio Kastermans

Het betreft een formulering die al eerder toegelaten is geweest. Het etiket van Fandango blijft ongewijzigd. Begin februari werd bekend dat het schimmelbestrijdingsmiddel beperkt beschikbaar zou komen voor het aankomende teeltseizoen.

Daarom startte Brancheorganisatie (BO) Akkerbouw namens de sector een aanvraagtraject voor een vrijstelling van 120 dagen voor Fandango. BO Akkerbouw voerde gesprekken samen met de LTO-vakgroep Akkerbouw en Vollegrondsgroente en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).


Mineure wijziging

De NVWA erkende het knelpunt van het middel niet. Dit omdat volgens de autoriteit een alternatief aanwezig zou zijn in de vorm van een aanvraag voor een mineure wijziging van de formulering van Fandango.


Dankzij de goedkeuring van het Ctgb op deze aanvraag is toelatingshouder Bayer in staat om het middel in ieder geval voor seizoen 2022 beschikbaar te krijgen voor uientelers. De wijziging resulteert niet in een nieuw W-nummer en er is geen uitverkoop- of opgebruiktermijn van toepassing. Daardoor kunnen akkerbouwers de huidige productvoorraad van Fandango gewoon gebruiken, schrijft Bayer.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  8° / 3°
  60 %
 • Zondag
  9° / 3°
  60 %
 • Maandag
  9° / 4°
  40 %
Meer weer