Boerenpakketten voor Oekraïense vluchtelingen

Met bloemen en een pakket vol voedsel bieden boeren en tuinders de Oekraïense vluchtelingen in Nederland een warm welkom. Donaties voor deze boerenpakketten zijn meer dan welkom.

Boerenpakketten+voor+Oekra%C3%AFense+vluchtelingen
© ANP Persbureau

Nog geen 2.000 kilometer van hier voltrekt zich een humanitaire ramp. Er komt een grote vluchtelingenstroom op gang vanuit Oekraïens oorlogsgebied naar Nederland. Zo worden vluchtelingen in het Zuid-Hollandse Waddinxveen opgevangen in een sporthal, zie foto. Met boerenpakketten vol voedsel en bloemen steken boeren en tuinders hen een hart onder de riem.


Doneer hier voor de boerenpakketactie

LLTB, LTO Noord en ZLTO willen iets voor deze mensen betekenen en staan aan de basis van deze actie. Abab Accountants & Advies is mede-initiatiefnemer. Maaltijdboxenleverancier Boerschappen verzorgt de verzameling, verpakking en verzending van de pakketten.


Doneren

De boerenverenigingen sturen donderdag om 12 uur een mail naar erfbetreders en toeleveranciers met de vraag om geld te doneren. Die donatie draagt bij aan het klaarmaken en verzenden van de pakketten. 1.000 euro = 75 pakketten; 2.000 euro = 150 pakketten; 5.000 euro = 375 pakketten. Agribusinessbedrijven die willen doneren, kunnen met hun logo op het kaartje in het pakket worden vermeld en in een bedankadvertentie in Nieuwe Oogst.


THEMA OEKRAÏNE: Rusland viel op 24 februari Oekraïne binnen. Deze oorlog heeft ook gevolgen voor de Nederlandse landbouwsector. Volg de laatste ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  21° / 13°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 9°
  5 %
Meer weer