VoederWaarde.nl certificeert carbon footprint-data

VoederWaarde.nl neemt de carbon footprint op in haar overzicht. Het is daarmee naar eigen zeggen het eerste keurmerk in de veehouderij die dat doet.

VoederWaarde%2Enl+certificeert+carbon+footprint%2Ddata
© Voergroep Zuid

De carbon footprint, de CO2-voetafdruk, wordt een steeds belangrijker koopcriterium. Om daarop te kunnen sturen, vragen vraaggestuurde ketens binnen zuivel en vlees vaker om de carbon footprint-data van voeders. Het is uitermate belangrijk dat deze data uniform en betrouwbaar is, geeft VoederWaarde.nl aan.

De toepassing van deze data wordt sinds 1 januari 2022 gecontroleerd. Hierbij wordt onafhankelijk getoetst of de actuele uitgangsgegevens worden gebruikt, de carbon footprint juist wordt berekend en of de correcte data worden gedeeld in de keten.


Samenwerking mengvoerbedrijven

VoederWaarde.nl is een samenwerking van zes mengvoerbedrijven ABZ De Samenwerking, AgruniekRijnvallei, CAVV 'Zuid-Oost Salland', Coöperatie De Valk Wekerom, Vitelia Voeders en Voergroep Zuid en brancheorganisaties POV, NVP, NMV en LTO. Dit verband controleert sinds 2009 de betrouwbaarheid van het voer.

Van ruim tienduizend monsters is afgelopen jaar steekproefgewijs de voederwaarde gecheckt door een onafhankelijke instantie. Die ziet toe op het correct toepassen van de systematiek achter de voederwaardering en daarmee op de betrouwbaarheid van de voederwaardes. Deelnemers scoren 100 procent op de onafhankelijk geteste monsters en op transparantie. De certificaten van de deelnemende bedrijven zijn daarom verlengd.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  25° / 11°
  20 %
 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  20 %
Meer weer