Alle+deelnemers+VoederWaarde%2Enl+voldoen+aan+normen
Nieuws
© De Samenwerking

Alle deelnemers VoederWaarde.nl voldoen aan normen

Alle mengvoerleveranciers die deelnemen aan VoederWaarde.nl voldeden in 2020 aan de normen. Dat blijkt uit een steekproefsgewijze analyse van de voederwaarde bij tienduizend monsters.

Door middel van een analyseschema worden steekproefsgewijs zowel de gebruikte grondstoffen als de geproduceerde diervoeders gecontroleerd op de gehalten. Het aantal monsters is gebaseerd op de tonnage. Iedere deelnemer wordt tijdens een jaarlijkse audit door een onafhankelijke controleur gecontroleerd op de werkwijze voor de berekening van de voederwaarde. Ook wordt gecontroleerd of de deelnemer voldoet aan de voorwaarden van VoederWaarde.nl.

Deze audits worden uitgevoerd door SQC, het onafhankelijke auditbureau van Schothorst Feed Research. Afgelopen jaar heeft VoederWaarde.nl de strategie herijkt. Dat is gebeurd aan de hand van interviews bij veehouders en deelnemende en niet deelnemende mengvoerleveranciers.


Extra garanties

VoederWaarde.nl is een samenwerking van mengvoerbedrijven en brancheorganisaties POV, NVP, NMV en LTO. Doel is om de veehouder extra garanties op voederwaarde te bieden. De deelnemende mengvoerbedrijven zijn ABZ Diervoeding, AgruniekRijnvallei, CAVV Zuid-Oost Salland, CLV De Samenwerking, Coöperatie De Valk Wekerom, Coppens diervoeding, Vitelia Voeders en Voergroep Zuid.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  24° / 14°
  20 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer