Erkende producentenorganisaties krijgen 60 miljoen euro subsidie

De subsidie voor erkende producentenorganisaties in de groente- en fruitsector komt in 2022 uit op ruim 60 miljoen euro. Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

Erkende+producentenorganisaties+krijgen+60+miljoen+euro+subsidie
© Twan Wiermans

Aan zeven aanvragers is voor dit jaar subsidie verleend. In 2021 werd ruim 38 miljoen euro verleend aan subsidie in de gemeenschappelijke marktordening groenten en fruit. De stijging is onder meer een gevolg van de erkenning van twee nieuwe producentenorganisaties eerder deze week.


Dat betreft de Koninklijke Coöperatieve Telersvereniging Zuidoost-Nederland U.A. (ZON) en Coöperatie Harvest House U.A. De zeven producentenorganisaties zetten de subsidie in om de groente- en fruitproductie van hun leden te verduurzamen, te voorkomen dat de inkomens van hun leden schommelen en voor verhoging van de groente- en fruitconsumptie.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  9° / 2°
  70 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
 • Vrijdag
  11° / 2°
  50 %
Meer weer