Twee producentenorganisaties erkend in GMO Groenten en fruit

De Koninklijke Coöperatieve Telersvereniging Zuidoost-Nederland (ZON) en Harvest House zijn door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) erkend als producentenorganisatie in de gemeenschappelijke marktordening (GMO) Groenten en fruit.

Twee+producentenorganisaties+erkend+in+GMO+Groenten+en+fruit
© Twan Wiermans

Door de erkenning van de twee bedrijven telt Nederland in de sector groenten en fruit in totaal negen erkende producentenorganisaties. ZON in het Limburgse Venlo telt 155 leden in Nederland en Duitsland en is erkend voor alle producten die vallen onder de sector groenten en fruit.

'ZON heeft ongeveer een jaar gewerkt aan de voorbereiding en is blij met de erkenning. Wij zijn ervan overtuigd dat dit een belangrijke bijdrage kan leveren aan de duurzame ontwikkeling van onze organisatie en toekomstige ontwikkeling van onze leden', reageert directeur John Willems.


Erkenning voor glasgroenten

Harvest House in het Zuid-Hollandse Maasdijk is erkend voor de teelt van de glasgroenten tomaten, komkommers, aubergines, paprika's en courgettes. De vruchtgroentespecialist noteert per 1 januari 2022 71 leden, van wie er 68 zijn gevestigd in Nederland, Frankrijk en Portugal.

Silvia Janssen-Voorbij, directeur Coöperatiezaken en Research & Development: 'Harvest House is blij met de erkenning en de mogelijkheden die deze erkenning biedt voor de GMO Groenten en fruit. Wij hebben ook een operationeel programma ingediend, waarin het collectief ontwikkelen van innovatieve, datagedreven en duurzame oplossingen centraal staat. Oplossingen die bijdragen aan de realisatie van langetermijndoelstellingen van Harvest House alsook de actuele uitdagingen voor haar leden en de sector.'

De producentenorganisaties zijn verenigingen van producenten van groenten en fruit. Zij vormen een belangrijke schakel in de GMO Groenten en fruit. De erkende producentenorganisaties in de sector groenten en fruit hebben toegang tot Europese subsidies voor operationele programma's. Deze subsidies kunnen zij via RVO.nl aanvragen.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  20 %
Meer weer