BO Akkerbouw handhaaft tarieven onderzoeksbijdrage

Veel akkerbouwers ontvangen deze week de factuur voor hun bijdrage over 2020 aan het collectieve akkerbouwonderzoek. Per hectare betalen zij net zoveel als over de jaren 2018 en 2019.

BO+Akkerbouw+handhaaft+tarieven+onderzoeksbijdrage
© Haijo Dodde

Meer dan 14.000 ondernemers hebben BO Akkerbouw inmiddels gemachtigd voor hun teeltgegevens bij RVO.nl, waardoor BO Akkerbouw de facturen eenvoudig kan opstellen. Met de verplichte financiële bijdrage betalen akkerbouwers samen voor programma Onderzoek en Innovatie van BO Akkerbouw.

Telers die gebruikmaken van een machtiging ontvangen een korting van maximaal 50 euro op de onderzoeksbijdrage. De financiële bijdrage is voor akkerbouwers gekoppeld aan het areaal aardappelen, suikerbieten en granen.

Ten opzichte van 2018 en 2019 zijn de hectaretarieven ongewijzigd met 13,20 euro voor poot- en consumptieaardappelen, 8,80 euro voor zetmeelaardappelen en suikerbieten en 4,40 euro voor granen.


Jaarbudget van 2,3 miljoen euro

Na aftrek van de kosten van inning en uitvoering ontstaat een jaarlijks budget voor onderzoek en innovatie van circa 2,3 miljoen euro. Programma Onderzoek en Innovatie richt zich op thema’s als bodem, plantgezondheid, technologie en klimaat.

Het doel van alle onderzoeken is om bij te dragen aan een goed rendement voor alle akkerbouwers met kennis die zij in de praktijk kunnen toepassen. Akkerbouwers hebben zelf projecten aangedragen en beoordeeld. In de brochure Projecten 2020 staat een overzicht van alle onderzoeken die BO Akkerbouw financiert.


Klik voor complete brochure op onderstaande pdf

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  3° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  6° / 1°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 0°
  20 %
Meer weer