Maispercelen+op+zand+of+l%C3%B6ss+kunnen+tot+31+maart+worden+gemeld
Nieuws
© Pixabay

Maispercelen op zand of löss kunnen tot 31 maart worden gemeld

Ondernemers die hun maispercelen op zand- of lössgrond niet tijdig of niet goed hebben gemeld bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl), kunnen dit alsnog doen. Voorwaarde is wel dat op deze percelen geen mest is uitgereden voor 15 maart.

Vanaf dit jaar is het bij mais op zand- of lössgrond niet toegestaan voor 15 maart te bemesten met drijfmest of zuiveringsslib. Om dit te kunnen controleren, moesten ondernemers hun maispercelen uiterlijk 15 februari melden. Ondernemers die dit niet is gelukt, kunnen hun percelen alsnog melden.

Als extra voorwaarde geldt dat de ondernemer het perceel ook heeft bijgewerkt in de applicatie van 'Mijn percelen', voordat de wijziging wordt doorgegeven.

Weer

 • Maandag
  13° / 5°
  60 %
 • Dinsdag
  14° / 9°
  30 %
 • Woensdag
  15° / 9°
  10 %
Meer weer