Denk+via+enqu%C3%AAte+mee+over+servicegericht+nieuw+GLB
Nieuws
© Twan Wiermans

Denk via enquête mee over servicegericht nieuw GLB

Eenvoudig aanvragen, direct inzicht in wat het oplevert en geen kortingen en bezwaren meer. Dat is de insteek voor het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB). De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland wil via een enquête inzicht krijgen in wat boeren en tuinders daarbij belangrijk vinden.

Het nieuwe GLB gaat toekomstbestendige agrarisch ondernemers sterker belonen. Van boeren en tuinders wordt gevraagd om tegen een basispremie extra maatregelen te nemen op hun bedrijf die ten goede komen aan milieu, biodiversiteit en klimaat.

Daarnaast kan er via aparte ecoregelingen aanspraak worden gemaakt op aanvullende toeslagen. In aanmerking daarvoor komen onder andere bloemrijke akkerranden, kruidenrijk grasland en houtwallen.


Het afgelopen jaar hebben ruim 2.200 agrarisch ondernemers gebruikgemaakt van de mogelijkheid om via de GLB-pilot Sectorale Bouwstenen te laten weten welke maatregelen binnen het nieuwe GLB boerderijproof zijn. In de volgende fase van de pilot ligt de focus op de realisatie van een uitvoeringssysteem dat hierbij aansluit: eenvoudig, flexibel en stimulerend.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland wil de subsidies en het systeem aanpassen aan de nieuwe ondernemerspraktijk. Met de GLB-pilot wordt onderzocht hoe dit het beste kan. Via een enquête kunnen agrarisch ondernemers laten weten of ze op de goede weg zijn.

Aan de enquête kan tot en met 30 november worden deelgenomen.

Weer

 • Woensdag
  16° / 12°
  10 %
 • Donderdag
  17° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 9°
  10 %
Meer weer