C&A-familie koopt glastuinbouwontwikkelaar Dalsem

Ontwikkelaar van glastuinbouwprojecten Dalsem komt in Zwitserse handen. Cofra Holding, het investeringsvehikel van de familie Brenninkmeijer, eigenaar van kledingketen C&A, neemt de onderneming in zijn geheel over. Cofra is ook actief op het gebied van duurzame energie, vermogensbeheer en vastgoedbeleggingen.

C%26amp%3BA%2Dfamilie+koopt+glastuinbouwontwikkelaar+Dalsem
© Dalsem Greenhouse Projects

Dalsem is over de hele wereld actief met het ontwikkelen en realiseren van complete hightech glastuinbouwprojecten. Zo bouwde het bedrijf in 2019 mee aan een kassencomplex van 60 hectare kas in Morehead in de Amerikaanse staat Kentucky.

Voor Cofra betekent de overname een verdere investering in duurzame voedselsystemen. Ook past de overname in de strategie om de portefeuille beter te spreiden. De overname van Dalsem, gevestigd in het Zuid-Hollandse Den Hoorn, heeft nog wel de gebruikelijke goedkeuring nodig. Jan Pieter Dalsem blijft na de overname aan als algemeen directeur van Dalsem.


Dalsem werd opgericht in 1932. Het familiebedrijf wordt nu geleid door de derde generatie. Het bedrijf heeft als doel de ontwikkeling van energiezuinigere, lokale systemen voor de productie van voedsel te ondersteunen. Financiële details van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  9° / 7°
  95 %
 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 9°
  90 %
Meer weer