Bosman Van Zaal bouwt teeltsysteem voor opkweek groenten

Glastuinbouwspecialist Bosman Van Zaal uit Aalsmeer heeft een geavanceerd teeltsysteem gebouwd in een Canadese kas voor de opkweek van groenten.

Bosman+Van+Zaal+bouwt+teeltsysteem+voor+opkweek+groenten
© Roelands Plants Farm

Roelands Plant Farm in Canada is leverancier van uitgangsmateriaal voor paprika's, tomaten en komkommers. De kweker had al een teeltsysteem onder glas, zonder gebruik te maken van opkweek op de grond. Bosman Van Zaal heeft dit systeem doorontwikkeld, aangepast en uitgebreid.

De kasbanen bestaan nu uit klepelbanen en afduwers. In de werkruimte worden de containers gevuld, wijder gezet en afgeleverd. Via een overheadkraan worden de lege containers aangevoerd voor het vulproces. Een tweede unit zorgt voor de aan- en afvoer van lege containers bij het wijder zetten en afleveren. Lege containers worden schoongemaakt door een sandwichwasser.

Door het teeltsysteem is het klimaat rond de groenten nauwkeurig te controleren en te sturen. Dat brengt een constante kwaliteit van het uitgangsmateriaal met zich mee. Daarbij is er minder uitval en schade door de verwerking van het uitgangsmateriaal. Bijkomend voordeel is dat het systeem minder arbeid geeft en het werk ook comfortabeler maakt, wat weer een positieve impact heeft op de medewerkers.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  18° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  80 %
Meer weer