Bouw kassen in Kazachstan

Een Nederlands tuinbouwconsortium investeert voor 200 miljoen euro in Kazachstan.

Bouw+kassen+in+Kazachstan
© Dalsem Greenhouse Projects

Eind vorige week heeft een Nederlandse delegatie tijdens een bezoek aan het land in Centraal-Azië overeenkomsten hiervoor getekend. Die betreffen de ontwikkeling van glastuinbouwcomplexen, aardappelzaadproductie, biologische gewasbescherming en een hightech onderzoekscentrum.

Volgens de Kazachstaanse overheid wordt met Nederlandse kennis de voedselproductie in het land uitgebreid en de voedselzekerheid gewaarborgd. Het land wil ook meer tuinbouwproducten exporteren.

De Nederlandse investeringen moeten daarnaast leiden tot duurzamere productiemethodes in Kazachstan. Ook wordt gewerkt aan verbetering van de veredeling met behulp van kunstmatige intelligentie en bigdatatechnologie.

Het Nederlandse tuinbouwconsortium dat Kazachstan bezocht, bestond onder ander uit KUBO,Dutch Greenhouse Delta, Van der Hoeven Horticultural Projects, Koppert Biological Systems, Food Ventures, Priva, HVA International en Rijk Zwaan.
Nederland behoort tot de belangrijkste buitenlandse investeerders in de Kazachstaanse economie. In het land zijn meer dan negenhonderd bedrijven actief met Nederlands kapitaal.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  10° / 5°
  30 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  30 %
Meer weer