NPM Capital investeert in kassenbouwer Kubo

Investeringsmaatschappij NPM Capital heeft een minderheidsbelang genomen in kassenbouwer Kubo uit Monster. Met deze samenwerking wil de kassenbouwer uit Zuid-Holland zijn positie als wereldwijde speler op het gebied van hightech kasconcepten verder uitbouwen.

NPM+Capital+investeert+in+kassenbouwer+Kubo
© Han Reindsen

De internationale markt voor kassenteelt zal de komende decennia flink blijven groeien. De kassen nemen niet alleen toe in grootschaligheid, maar worden technisch ook complexer. Bestuursvoorzitter Wouter Kuiper van Kubo ziet het daarom als een uitgelezen kans om met een lange termijn investeerder in zee te gaan.

'Er is duidelijk op alle continenten een sterk groeiende vraag naar hoogwaardig en lokaal geproduceerde producten. Die worden voedselveilig, energiezuinig en met relatief weinig water en pesticiden onder ideale klimatologische condities gekweekt. Dat kan allemaal tegelijkertijd in onze hightech kassen', meldt Kuiper.


Internationale uitbreiding

Met NPM Capital krijgt Kubo de gelegenheid internationaal uit te breiden. 'Denk aan het verder professionaliseren van onze organisatie, het openen van nieuwe vestigingen, het aantrekken van de beste mensen en het ondersteunen bij toekomstige overnames. Die slag kunnen we nu samen gaan maken', stelt Kuiper.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  20 %
Meer weer