Aantal goede productfoto's stijgt bij FloraHolland

Het aantal productfoto's bij bloemenveiling Royal FloraHolland dat aan de eisen voldoet, steeg 1,6 procent. Hierdoor is het aandeel goede foto's in 2021 uitgekomen op 97,4 procent, meldt FloraHolland.

Aantal+goede+productfoto%27s+stijgt+bij+FloraHolland
© FloraHolland

Het percentage lag in 2020 nog op 95,8. Volgens de veiling is het aantal betrouwbare partijproductfoto's hierdoor met 90.000 gestegen. Dat komt onder andere doordat de controles van FloraHolland steeds gerichter plaatsvinden, stelt een woordvoerder van de veiling. 'De controles baseren wij immers op data, zoals de Quality Index, maar ook op basis van kennis over de start of het einde van de aanvoer van een seizoensproduct.'


Het totale aantal partijen dat in de eerste elf maanden van dit jaar voor de klok kwam, ligt op bijna 4,7 miljard. Hiervan kwamen er ruim 636.000 gecontroleerd op de foto, ofwel 13,6 procent van de aangevoerde klokpartijen. Een kleine 3 procent had een afwijking. De veiling heeft van januari tot en met november ruim 621.000 partijen gecontroleerd op de productinformatie. Dat komt overeen met 13,3 procent van het aangevoerde totaal. Hiervan had 5,5 procent een afwijking, aldus FloraHolland.


Reclamaties

Het aantal reclamaties bedroeg 48.500. Hiervan waren er zo'n 43.500 terecht. Volgens de bloemenveiling is het verhogen van de betrouwbaarheid van de productinformatie en -foto's van belang voor het goed functioneren van de marktplaats, zeker in een wereld die verder digitaliseert en internationaliseert.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  13° / 7°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 5°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 4°
  85 %
Meer weer