FloraHolland komt met staffelkorting bij directe handel

Royal FloraHolland introduceert een staffelkorting voor telers die hoofdzakelijk direct handelen met een beperkt aantal kopers. Dat heeft de ledenraad van de bloemenveiling eind vorige week besloten.

FloraHolland+komt+met+staffelkorting+bij+directe+handel
© Thierry Schut

Zo wordt de prijs-waardeverhouding voor deze groep van lid-aanvoerders verbeterd, meldt FloraHolland. De veiling geeft een korting op het basistarief die is gebaseerd op de productomzet met kopers die direct afnemen. FloraHolland verlengt verder de tijdelijke ontheffing voor handel buiten de veiling (BVO) om. Kwekers betalen geen basisprovisie voor BVO als het handelsstromen buiten de SEPA-zone betreft, waar FloraHolland de betaling niet kan ondersteunen.

De bloemenveiling indexeert de partij- en karheffing met 3 procent. Het CC-handlingtarief gaat omhoog met 1 cent en fustprijzen stijgen. FloraHolland schaft het volumevoordeel voor aanvoerders af en het klok- en klokvoorverkooptarief voor telers wordt hoger. Met een overstapkorting naar het lidmaatschap probeert de veiling meer telers als lid binnen te halen.


De wijzigingen gaan met ingang van 2022 in. Vanaf dan verrekent de bloemenveiling de variabele contributie dagelijks via de productafrekening. Nu gebeurt dat nog via de maandelijkse dienstenfactuur.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  12° / 9°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer