Bloemenomzet FloraHolland stijgt ruim 40 procent

De bloemenomzet van Royal FloraHolland was in november ruim 40 procent hoger dan in de gelijknamige maand van 2020. Hogere prijzen zijn de voornaamste oorzaak van de stijging.

Bloemenomzet+FloraHolland+stijgt+ruim+40+procent
© FloraHolland

De gemiddelde prijs van bloemen bedroeg de afgelopen maand 33 cent per steel, wat ongeveer een kwart hoger is dan een jaar geleden. De aanvoer nam 13 procent toe. Chrysant en gerbera hadden daarin een grote inbreng. Het aanbod van beide bloemen was iets groter dan in november 2020, maar de prijzen zaten flink in de lift.

Chrysant leverde met een gemiddelde prijs van 39 cent per steel 71 procent meer op. De stijging van de gerberaprijs bedroeg bijna 80 procent. Dat resulteerde in een 85 procent hogere omzet bij chrysant en een stijging van 87 procent van de gerberaverkoop.


Grotere aanvoer en betere prijs

De afzet van kamerplanten nam 27 procent toe. Een grotere aanvoer en een betere prijs droegen hun steentje bij aan de verhoging. Phalanopsis en hippeastrum waren de belangrijkste aanjagers in deze productgroep. De tuinplantenomzet klom een kwart, wat volledig te danken was aan hogere prijzen.


November 2021 had 22 veildagen, wat er een meer is dan in 2022. De hogere prijzen en grotere omzetten bij FloraHolland zijn al langer een trend. Eerder sprak algemeen directeur Steven van Schilfgaarde van FloraHolland al de verwachting uit dat de veilingomzet dit jaar boven de 5 miljard euro uitkomt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  17° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
Meer weer