FloraHolland wil vanaf 2024 nieuw model voor inning promotiegelden

Royal FloraHolland stopt uiterlijk 1 januari 2024 met de huidige methode van inning van de heffing voor Stichting Bloemenbureau Holland (BBH). Dat laat de ledenraad van FloraHolland weten.

FloraHolland+wil+vanaf+2024+nieuw+model+voor+inning+promotiegelden
© FloraHolland

Volgens de ledenraad heeft BBH hiermee voldoende tijd om met de sectorpartijen te komen tot een nieuw model voor inning van promotiegelden. Als de nieuwe methode is gerealiseerd, beoordeelt de ledenraad de situatie en neemt het een formeel besluit. Het nieuwe model moet uiterlijk eind 2023 klaar zijn.

FloraHolland int nu nog de jaarlijkse promotieheffing bij aangesloten kwekers en kopers. De inning van de BBH-heffing is volgens de veilingorganisatie niet meer houdbaar. Dit omdat de huidige manier van heffing leidt tot een ongelijk speelveld voor de coöperatie. Dat zou de concurrentiepositie van FloraHolland onder druk zetten. De veilingorganisatie is van mening dat de inning snel anders moet worden georganiseerd.

BBH is zelf verantwoordelijk voor het vinden van een oplossing voor de financiering. FloraHolland en andere sectorpartijen ondersteunen de stichting bij het ontwikkelen van een nieuw model voor de heffing. Zowel de ledenraad als de directie van FloraHolland pleiten voor een eenduidige sectorbrede oplossing in een door de minister goedgekeurde Verbindend Verklaring. Tegelijkertijd werkt BBH met sectorpartijen aan een plan B.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  40 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  50 %
Meer weer