FloraHolland schroeft koperstarieven op

Bloemenveiling Royal FloraHolland verhoogt in 2022 de tarieven voor kopers. De veiling hanteert daarbij een indexatie van ongeveer 3 procent.

FloraHolland+schroeft+koperstarieven+op
© FloraHolland

Volgens een FloraHolland-woordvoerder is de verhoging nodig, omdat de kosten stijgen die leveranciers aan de veiling doorberekenen. Daarnaast gaan de loonkosten van het bedrijf omhoog en heeft FloraHolland te maken met flink gestegen energieprijzen.

De tariefopbouw blijft ongewijzigd ten opzichte van 2021. Uitzondering daarop is het elektrotrekkervignet. Dat tarief gaat omlaag. Vanaf 2022 vervalt de vrijstelling voor kopers en hanteert de bloemenveiling één tarief voor alle gebruikers van de infrastructuur.


Transactieheffing

De transactieheffing gaat volgend jaar van 1,45 naar 1,50 euro per transactie. Klanten betalen voor een kopen op afstand-tribuneplek 44 euro per maand in plaats van 40 euro. Het kopen op afstand-abonnement stijgt 1 euro per maand. De energietarieven worden grofweg verdubbeld in vergelijking met 2021.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer