VGB kan zich niet vinden in tarievenvoorstel FloraHolland

Het bestuur van de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB) is het niet eens met de tarieven die bloemenveiling FloraHolland per 1 januari 2022 bij klanten in rekening wil brengen.

VGB+kan+zich+niet+vinden+in+tarievenvoorstel+FloraHolland
© FloraHolland

De VGB begrijpt dat FloraHolland wordt geconfronteerd met hogere kosten, maar vindt niet dat deze kosten op de voorgestelde wijze aan klanten kunnen worden doorgerekend. Daarom heeft de VGB de bloemenveiling een aantal suggesties en argumenten voorgesteld om de tarieven niet aan te passen of andere keuzes te maken.

Ook heeft de vereniging gevraagd welke besparingen FloraHolland intern kan doen. De VGB is teleurgesteld in de marginale aanpassingen die zijn gedaan en heeft de bloemenveiling formeel laten weten zich niet te kunnen vinden in de vastgestelde tarieven voor 2022.


Verder vindt de VGB dat rond de zomer per klantenplatform de tarieven duidelijk moeten zijn. Daarbij vindt de vereniging dat veranderingen niet kunnen worden doorgevoerd als in het platform geen overeenstemming is. Volgens de vereniging is het belangrijk om in het eerste kwartaal in de verschillende klantenplatformen te spreken over de structuur van de tariefstelling. De VGB pleit daarbij voor een principe van 'kosten-maker' is 'kosten-drager'. De VGB hoopt dat FloraHolland met deze werkwijze beter naar klanten luistert.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  2° / -3°
  10 %
 • Vrijdag
  0° / -4°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
Meer weer