MBO-studenten maken kennis met onderzoek WUR Bloembollen

MBO-studenten van het Yuverta college in het Noord-Hollandse Aalsmeer hebben dit jaar niet alleen les gekregen over bloembollen, maar hebben deze ook zelf geplant op hun eigen proefveld bij school.

MBO%2Dstudenten+maken+kennis+met+onderzoek+WUR+Bloembollen
© Han Reindsen

De studenten gaan zelf onderzoek doen met tulpen op het veld, maar ook onder kunstlicht. Dat maakt deel uit van de samenwerking tussen Wageningen University & Research en het Yuverta college. Beide zijn aan elkaar verbonden via de Bollenacademie, partner van het onderzoeksproject PPS Fundamentele Systeemsprong.

Er staan verschillende experimenten gepland bij Yuverta in Aalsmeer. Er is een proefveld aangelegd waar dit najaar zo'n zestienduizend bollen zijn geplant. De studenten gaan hier aan de slag met verschillende behandelingen, denk aan het gebruik van druppelirrigatie en verschillende type van bemesting.


Eenrichtingsteelt

Bij WUR Glastuinbouw & Bloembollen in het Zuid-Hollandse Bleiswijk wordt momenteel veel onderzoek gedaan naar eenrichtingsteelt. Dat betreft de teelt uit weefselkweek zonder gebruik te maken van eigen plantgoed. Bij die teelt worden tulpenbollen in de kas geteeld onder ledlicht.

Aangezien er nog weinig kennis is van het telen van tulpenbollen in de kas is nog veel onduidelijk, zoals het type substraat dat kan worden gebruikt voor deze binnenteelt. De studenten van Yuverta zullen daarom ook verschillende type substraten gaan testen om te kijken of de bollen hier ook goed op kunnen groeien.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer