LTO mist erkenning voor inzet bollentelers in Lisse

LTO Noord mist in de omgevingsvisie van gemeente Lisse erkenning voor de inspanningen van bollentelers op het gebied van emissieloze en residuvrije teelt. Dat stelt voorzitter Arnold van Berkel van LTO Noord-afdeling Duin & Bollenstreek.

LTO+mist+erkenning+voor+inzet+bollentelers+in+Lisse
© DIRK HOL

Van Berkel diende een zienswijze in op het ontwerp van de omgevingsvisie. 'We doen al heel veel en focussen sterk op emissieloze en residuvrije teelt. De afgelopen jaren hebben we al een reductie van meer dan 80 procent gerealiseerd. Maar elke keer moet er weer wat bovenop worden gedaan. Die laatste 20 procent is het lastigste. Dan mis ik wel erkenning voor het feit dat we op de goede weg zijn als sector.'

De gemeenteraad van Lisse neemt eind deze maand een besluit over de omgevingsvisie. Van Berkel hoopt dat de tekst in de uiteindelijke visie op enkele punten wordt aangepast. Datzelfde gebeurde in buurgemeente Hillegom. 'Daar stond dat de sector in 2030 emissieloos en residuvrij moest zijn, net als in Lisse', aldus de afdelingsvoorzitter.

'Ook wij streven naar een 100 procent emissieloze en residuvrije bollenteelt in 2030, maar de mogelijkheid bestaat dat deze doelstelling niet wordt gehaald', weet hij. 'De sector wil hier op geen enkele wijze op kunnen worden afgerekend. Daar was in Hillegom begrip voor en is de tekst aangepast in streven in plaats van moeten. Hopelijk gebeurt dat in Lisse ook.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 8°
  85 %
 • Donderdag
  13° / 7°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 5°
  70 %
Meer weer