Voorstel voor stop op datacenters verworpen

Een voorstel van de ChristenUnie om een stop te zetten op de verkoop van landbouwgrond voor de bouw van grote datacenters is door de Tweede Kamer verworpen.

Voorstel+voor+stop+op+datacenters+verworpen
© Arcadis

Kamerlid Pieter Grinwis van de ChristenUnie riep in de motie het kabinet op om af te zien van de verkoop van 80 hectare landbouwgrond bij het Flevolandse Zeewolde aan Meta, het moederbedrijf van Facebook. Het perceel is in bezit van het Rijksvastgoedbedrijf.


De motie kreeg dinsdag tijdens een stemming brede steun van partijen aan zowel de linker als rechter vleugel van de Tweede Kamer. Maar omdat VVD, D66, CDA, FvD, Groep van Haga en Fractie De Haan tegenstemde, werd er geen meerderheid behaald.

De gemeenteraad van Zeewolde beslist donderdag of de bouw van het megadatacenter daar kan doorgaan. Deze wordt 166 hectare groot, waarvan de helft bebouwd. De 80 hectare die Meta daarnaast nog op het oog heeft, is bestemd voor toekomstige uitbreiding.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  10° / 3°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
 • Donderdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer