Delphy+zet+in+op+ledbelichting+in+boom%2D+en+vasteplantenteelt
Nieuws
© Thierry Schut Fotografie

Delphy zet in op ledbelichting in boom- en vasteplantenteelt

Delphy heeft op zijn onderzoekslocatie in het Zuid-Hollandse Hazerswoude-Dorp een kasafdeling ingericht met ledverlichting. De ruimte is bestemd voor onderzoek naar ledlicht in de boom- en vasteplantenteelt.

In de kasafdeling kan worden gekozen voor ledverlichting in een hoog en laag lichtniveau. Het lichtspectrum is gebaseerd op basis van kennis en ervaring in de glastuinbouw. Volgens het advies- en onderzoeksbedrijf kan ledverlichting van waarde zijn in de boom- en vasteplantenteelt.

Zo verwacht Delphy dat telen onder led kan zorgen voor een andere bloeiwijze en een versnelling van de teelt. Hierdoor kunnen planten eerder worden uitgeleverd. Ook is het aannemelijk dat er mogelijkheden ontstaan voor groeiregulatie en het compact telen zonder inzet van chemische middelen voor groeiremming.

Daarnaast kan volgens Delphy inzet van led resulteren in een beter resultaat in perioden met minder licht. Verder verwacht het bedrijf dat planten eerder gaan wortelen onder led en dat een weerbaarder gewas ontstaat. Mogelijke neveneffecten zijn energiebesparing door minder transport en tijdsbesparing dankzij een gelijktijdige bloei. Ook kan het leiden tot een hogere productie door een verlenging van het teeltseizoen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
 • Maandag
  6° / 4°
  70 %
 • Dinsdag
  9° / 3°
  70 %
Meer weer