FloraHolland installeert ledpanelen in Consumenten Houdbaarheidsruimte

Bloemenveiling Royal FloraHolland heeft de tl-verlichting in de Consumenten Houdbaarheidsruimte vervangen door ledpanelen. Daarmee bespaart het bedrijf 50 procent energie, wat met de huidige energieprijzen neerkomt op ongeveer 1.000 euro per jaar.

FloraHolland+installeert+ledpanelen+in+Consumenten+Houdbaarheidsruimte
© Royal FloraHolland

De overstap naar ledverlichting is belangrijk voor de duurzaamheidsambitie 'CO2-neutraal energieverbruik' van FloraHolland. De bloemenveiling wil de CO2-uitstoot van haar bedrijfsvoering terugdringen en streeft naar het realiseren van een CO2-neutrale marktplaats. Ook het vernieuwde kantoorgebouw Floradôme in Aalsmeer is volledig voorzien van ledverlichting.


De Consumenten Houdbaarheidsruimte is onderdeel van het Post Harvest Kenniscentrum op de locatie in Aalsmeer. In deze ruimte vindt onderzoek plaats naar de houdbaarheid van bloemen en planten. Door factoren als temperatuur, luchtvochtigheid en hoeveelheid en duur van licht in te stellen, kan de situatie in een gemiddelde huiskamer worden gesimuleerd. Op deze manier kan worden bepaald wat de houdbaarheid (vaasleven) van bloemen en planten is na transport en nadat het product in de winkel heeft gestaan.


Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer