FloraHolland+installeert+ledpanelen+in+Consumenten+Houdbaarheidsruimte
Nieuws
© Royal FloraHolland

FloraHolland installeert ledpanelen in Consumenten Houdbaarheidsruimte

Bloemenveiling Royal FloraHolland heeft de tl-verlichting in de Consumenten Houdbaarheidsruimte vervangen door ledpanelen. Daarmee bespaart het bedrijf 50 procent energie, wat met de huidige energieprijzen neerkomt op ongeveer 1.000 euro per jaar.

De overstap naar ledverlichting is belangrijk voor de duurzaamheidsambitie 'CO2-neutraal energieverbruik' van FloraHolland. De bloemenveiling wil de CO2-uitstoot van haar bedrijfsvoering terugdringen en streeft naar het realiseren van een CO2-neutrale marktplaats. Ook het vernieuwde kantoorgebouw Floradôme in Aalsmeer is volledig voorzien van ledverlichting.


De Consumenten Houdbaarheidsruimte is onderdeel van het Post Harvest Kenniscentrum op de locatie in Aalsmeer. In deze ruimte vindt onderzoek plaats naar de houdbaarheid van bloemen en planten. Door factoren als temperatuur, luchtvochtigheid en hoeveelheid en duur van licht in te stellen, kan de situatie in een gemiddelde huiskamer worden gesimuleerd. Op deze manier kan worden bepaald wat de houdbaarheid (vaasleven) van bloemen en planten is na transport en nadat het product in de winkel heeft gestaan.


Weer

 • Donderdag
  6° / 2°
  70 %
 • Vrijdag
  5° / 0°
  70 %
 • Zaterdag
  7° / 3°
  70 %
Meer weer