Mobiele drinkyoghurtfabriek FrieslandCampina voor Nigeria

FrieslandCampina heeft een mobiele yoghurtfabriek voor Nigeria gebouwd. Melk van lokale melkveehouders wordt daarin verwerkt tot langer houdbare drinkyoghurt.

Directeur bijzondere melkstromen Jeroen Elfers legt uit waarom deze fabriek naar Nigeria gaat. 'Zuivel is door de hoge voedingswaarde een belangrijk product voor Nigerianen. De productie van Nederlandse boeren is te grootschalig voor een fabriek als deze. Onze mobiele productieinstallatie komt te staan in een gebied in Nigeria waar weinig verwerkingscapaciteit is.'

De fabriek bestaat uit vijf geschakelde containers en werd gebouwd door Scherjon Dairy Equipment en Onesto Construction. Binnenkort worden de containers naar Nigeria verscheept. Daar zal de nieuwe yoghurtfabriek achttien miljoen zakjes drinkyoghurt per jaar produceren.


Exportland

Nigeria is een belangrijk exportland voor FrieslandCampina. De overheid vraagt wel lokaal te investeren, anders mag er überhaupt niet naar dat land worden uitgevoerd. Dit project is onderdeel van het Dairy Development Programme dat lokale boeren ondersteunt bij het verhogen van hun melkproductie, het verbeteren van de kwaliteit en het bieden van toegang tot de markt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer