Podcast: Erwin Wunnekink wenst geen zinloos vertrek

Oud-bestuursvoorzitter Erwin Wunnekink van zuivelconcern FrieslandCampina roept de coöperatie en stakeholders op om zich te verenigen. 'We kunnen alleen samen een toekomst hebben, als we die samen creëren.'

In een vraaggesprek met Nieuwe Oogst-hoofdredacteur Esther de Snoo legt Wunnekink uit waarom hij hoopt dat zijn vertrek niet voor niets is. 'Ik wil een statement maken richting melkveehouders en stakeholders.'

Wunnekink zegt dat boeren het vertrouwen aan het verliezen zijn in hun bestuurders, politici en agribusiness. 'De emoties hebben de overhand in de sector. Daardoor is het vrijwel onmogelijk om met elkaar goed en feitelijk over de inhoud te praten. Dat betreur ik. Ik ben nu opgestapt onder druk van de ledenraad, maar welk probleem is nu opgelost? Daar wordt onvoldoende over nagedacht.'

Samenwerking

De oud-bestuursvoorzitter van FrieslandCampina gelooft hartstochtelijk in de samenwerking en kracht van de coöperatie, ondanks dat ook de boerenwereld steeds verder individualiseert. 'Ik ben ermee opgegroeid en ervaar de voordelen keer op keer. FrieslandCampina is niet alleen door successen groot geworden.'

Wunnekink (50) is melkveehouder in het Gelderse Haarlo. Zijn zoon zal het bedrijf overnemen. Daarnaast is hij commissaris bij ForFarmers. Hij werd op 16 juni 2021 voorzitter van het bestuur van FrieslandCampina en vertrok op 22 september. Sinds 2016 was Wunnekink vicevoorzitter. Hij heeft bedrijfs- en bestuurskunde gestudeerd bij respectievelijk CAH Dronten en Nijenrode.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  11° / 1°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  70 %
 • Zaterdag
  10° / 5°
  30 %
Meer weer