Erwin Wunnekink over zijn vertrek: welk probleem is nu opgelost?

Een week na zijn abrupte vertrek bij FrieslandCampina licht oud-bestuursvoorzitter Erwin Wunnekink zijn vertrek toe. Bovenal wil hij met zijn vertrek een statement maken naar melkveehouders en stakeholders. 'Mijn ontslag is de ultieme oproep aan de coöperatie en stakeholders om zich te verenigen. We kunnen alleen samen een toekomst hebben, als we die samen creëren.'

Volgens Wunnekink staat de sterke verdeeldheid binnen de ledencoöperatie van FrieslandCampina niet op zichzelf. 'Alle coöperatieve organisaties hebben hiermee te maken en hebben last van die onderlinge verdeeldheid. Kijk maar wat er bijvoorbeeld binnen FloraHolland gebeurt.'

Wunnekink heeft ook een oplossing. 'We moeten stoppen te praten over of het wel of niet eerlijk is of bepaalde doelen die we als sector moeten halen goed zijn, eerlijk of juist. Die doelen zijn gesteld door de overheid of de markt en kunnen we niet veranderen. We moeten het met elkaar gaan hebben over hoe we aan deze doelstellingen kunnen voldoen op zo'n manier dat die recht doet aan alle type bedrijven in de sector. Dan kunnen we elkaar weer zien te vinden in de inhoud.'

Wunnekink (50) is melkveehouder in het Gelderse Haarlo. Zijn zoon zal het bedrijf overnemen. Daarnaast is de oud-bestuursvoorzitter van FrieslandCampina commissaris bij ForFarmers. Hij werd 16 juni 2021 voorzitter van het bestuur van FrieslandCampina en vertrok 22 september. Sinds 2016 was hij vicevoorzitter. Hij heeft bedrijfs- en bestuurskunde gestudeerd bij respectievelijk CAH Dronten en Nijenrode.


Beluister het hele gesprek met Wunnekink in de NieuweOogst-podcastBekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
Meer weer