FrieslandCampina bouwt mobiele yoghurtfabriek voor Nigeria

Royal FrieslandCampina heeft een mobiele yoghurtfabriek ontwikkeld om in Nigeria de melk van lokale melkveehouders te verwerken tot langer houdbare drinkyoghurt.

FrieslandCampina+bouwt+mobiele+yoghurtfabriek+voor+Nigeria
© Jorein Slager

Het project is onderdeel van het Dairy Development Programme van de zuivelcoöperatie dat lokale boeren ondersteunt hun melkproductie te verhogen, de kwaliteit van de melk te verbeteren en hen toegang te bieden tot de markt. Dit draagt volgens Jeroen Elfers, directeur Dairy Development en Melkstromen van FrieslandCampina, bij aan sterkere waardeketens, versterking van de economie en goede voeding voor de lokale bevolking.

De fabriek bestaat uit vijf geschakelde containers en is gebouwd door Scherjon Dairy Equipment en Onesto Construction in respectievelijk Surhuisterveen en Drachten. Binnenkort worden de vijf containers verscheept naar Nigeria. Zodra de containers de plaats van bestemming hebben bereikt, worden ze geschakeld en kan de yoghurtproductie worden opgestart.Voor de yoghurt zal melk worden gebruikt van lokale melkveehouders. FrieslandCampina breidt met de verplaatsbare yoghurtfabriek zijn verwerkingscapaciteit in Nigeria uit. Nigeria is met 200 miljoen inwoners een belangrijke markt voor de zuivelcoöperatie. Niet alleen exporteert FrieslandCampina zuivelproducten en -halffabricaten vanuit Nederland, maar het bedrijf produceert ook zuivelproducten in het land zelf, afkomstig van melk van lokale melkveehouders.


Snel opschaalbaar

De nieuwe yoghurtfabriek start met de verwerking van 1,8 miljoen kilo melk en kan meer dan 18 miljoen zakjes drinkyoghurt per jaar produceren. De verwerkingscapaciteit is snel opschaalbaar. De verwachting is dat de fabriek in het eerste kwartaal van 2022 in gebruik zal worden genomen.

FrieslandCampina heeft sinds 1974 een eigen zuivelfabriek in Nigeria, de FrieslandCampina West Africa Milk Company. Het bekendste merk in Nigeria is Peak.

In 2020 nam FrieslandCampina het zuivelbedrijf Nutricima over. Daarmee kreeg de coöperatie een tweede verwerkingslocatie in het zuidwesten van Nigeria en werd ze eigenaar van onder andere het merk NuNu.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  8° / 3°
  60 %
 • Maandag
  7° / 3°
  40 %
 • Dinsdag
  9° / 3°
  5 %
Meer weer