Supermarkt+Plus+introceert+vogelvriendelijke+kaas
Nieuws
© Hanneke de Boer

Supermarkt Plus introceert vogelvriendelijke kaas

Plus introduceert een nieuwe kaas onder de naam Klaverland Boerenbuiten. Dat is volgens de supermarkt een vogelvriendelijke kaas die een bijdrage levert aan een toekomst met rijke weides en vogels.

De melk voor deze kaas komt van de melkveebedrijven van vier Friese boeren. Zij boeren op een minder intensieve manier en zetten zich in voor meer biodiversiteit. Ze doen ook aan weidevogelbeheer. Minimaal 20 procent van hun boerenland wordt nauwelijks bemest. De boeren houden het land bewust nat en maaien het gras pas na het broedseizoen. De koeien die de melk geven, lopen minimaal 180 dagen per jaar buiten in de wei.

De website zuivelwijzer.nl van de Vogelbescherming laat zien welke vogelvriendelijke zuivelproducten waar te koop zijn. Het gaat daarbij om kaas, melk en yoghurt. Plus Klaverland Boerenbuiten staat inmiddels onder 'Goudse kaas' in de zuivelwijzer.

Klaverland Boerenbuiten is een volvette kaas die wordt gemaakt van niet-afgeroomde melk. Het is een kaas die natuurlijk is gerijpt, vrij van kleurstoffen en E-nummers en geschikt voor vegetariërs.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  6° / 2°
  70 %
 • Vrijdag
  5° / 0°
  70 %
 • Zaterdag
  7° / 3°
  70 %
Meer weer