FloraHolland plaatst meer dan 25.000 zonnepanelen

Bloemenveiling Royal FloraHolland heeft een nieuw zonnedak in gebruik genomen op haar locatie in het Noord-Hollandse Aalsmeer. In totaal liggen er nu meer dan 25.000 zonnepanelen op de daken, verspreid over drie locaties in Aalsmeer, Rijnsburg en Eelde.

FloraHolland+plaatst+meer+dan+25%2E000+zonnepanelen
© Royal FloraHolland

De bloemenveiling meldt dat het gebruik van zonnepanelen bijdraagt aan de doelstelling om de CO2-uitstoot verder terug te dringen. De zonnepanelen zijn in samenwerking met Vattenfall gelegd en wekken ongeveer 7,5 GWh per jaar op. Dat is te vergelijken met het jaarverbruik elektra van circa 2.700 huishoudens.


FloraHolland maakt naast zonnepanelen ook gebruik van geothermie in het Zuid-Hollandse Naaldwijk. Er wordt sinds vorig jaar 100 procent groene, gecertificeerde stroom ingekocht. Door de combinatie van deze maatregelen en technieken heeft de bloemenveiling de CO2-uitstoot in 2020 teruggedrongen met 79 procent ten opzichte van 2019. Manager assetmanagement Friso Sijbertsma van Royal FloraHolland is trots op het resultaat: 'We blijven onderzoeken hoe we onze CO2-voetafdruk kunnen terugdringen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  40 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  50 %
Meer weer