FloraHolland en VGB herijken samenwerking

Bloemenveiling Royal FloraHolland en de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB) werken toe naar een manifest, waarin de onderlinge relatie, samenwerking en communicatie op hoofdlijnen wordt vastgelegd.

FloraHolland+en+VGB+herijken+samenwerking
© FloraHolland

In het manifest wordt op strategisch, tactisch en operationeel niveau helder gemaakt op welke terreinen en op welke wijze de VGB en Royal FloraHolland intensief samenwerken. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om duurzaamheid, brexit, weerbare sierteelt en arbeidsproblematiek. Daarnaast wordt beschreven hoe de klantenplatformen gaan werken en wat de rol van de VGB daarin wordt.

Beide partijen zijn tot de conclusie gekomen dat de relatie tussen Royal FloraHolland en de kopers belangrijk is, maar dat die in een sterk veranderende sector wel aan herijking toe is. De bloemenveiling wil zijn klantbenadering aanpassen naar een-op-eenmaatwerk en segmentering. De plannen daarover worden op dit moment uitgewerkt.


De wens om klantenplatformen in een gesegmenteerde vorm voort te zetten, is al eerder geuit door de VGB, net als de wens om transparantie en voorspelbaarheid voor de kopers vast te leggen in een Service Level Agreement (SLA). Daarin wordt ook gesproken over onder meer koperstarieven, duurzaamheid en digitalisering en wordt vastgelegd conform welke principes de klantenplatformen werken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer