Samenwerking sierteeltvervoerders Floriway van start

De Winter Logistics, Van Zaal Transport, Wematrans en Royal FloraHolland hebben de aandelenoverdracht voor Floriway ondertekend. Hiermee start de samenwerking tussen de sierteeltvervoerders, meldt bloemenveiling Royal FloraHolland op haar website.

Samenwerking+sierteeltvervoerders+Floriway+van+start
© Eigen Foto

Floriway wordt een zelfstandig transportbedrijf dat logistieke diensten levert voor sierteeltproducten. De betrokken vervoerders blijven komend jaar onder hun eigen naam opdrachten uitvoeren voor hun eigen klanten. Kwekers en kopers merken voorlopig niets van de samenwerking.

'Onze vervoerders staan al decennia dicht bij kwekers en kopers', zegt algemeen directeur Toon Vos van Floriway. 'Voor ons als specialisten in sierteeltvervoer is het uitgangspunt de kwaliteit die we leveren in onze dienstverlening. We willen daarom dat die voor onze klanten overeind blijft.'


Ondertussen gaat Floriway verder met de integratie van de bedrijven. Later gaan de vervoerders onder de nieuwe naam opereren. Met Floriway kan FloraHolland een groter deel van de logistieke sierteeltketen optimaliseren. Door vervoersstromen te bundelen kan de bloemenveiling het vervoer en logistieke activiteiten vanaf de tuinder efficiënter regelen.

Kwekers, kopers en retailers hebben ook in de toekomst de vrije keuze om gebruik te maken van het transportbedrijf dat hun voorkeur heeft. Van enige verplichting is geen sprake, ook niet bij levering op of afvoer vanaf een locatie van FloraHolland.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  29° / 15°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 17°
  20 %
 • Zondag
  22° / 18°
  50 %
Meer weer