FloraHolland en vakbonden bereiken cao-akkoord

Bloemenveiling Royal FloraHolland en de vakbonden hebben een akkoord bereikt over een nieuwe cao. Die geldt voor de periode van 1 juli 2021 tot en met 31 december 2022.

FloraHolland+en+vakbonden+bereiken+cao%2Dakkoord
© Johan Wissink

Werknemers met een vast contract ontvangen op 31 december een eenmalige uitkering van 850 euro bruto. Dat gebeurt als onderdeel van het nieuwe cao-akkoord. Dat bedrag kunnen ze ook benutten voor het aankopen van verlofdagen. Uitzendkrachten die het hele kalenderjaar al in dienst zijn, ontvangen 200 euro als eenmalige vergoeding.

Een structurele loonsverhoging van 2 procent is per juni 2022 van kracht. De onderste loonschalen worden volgend kalenderjaar verhoogd naar maximaal 13 euro per uur. De onderhandeling voor de volgende cao heeft een verdere verhoging tot 14 euro als uitgangspunt.


Verdeling werk en privé

De bloemenveiling en vakbonden willen nog voor het eind van dit jaar duidelijke afspraken maken over een goede verdeling werk en privé. Een werkbare afspraak moet er mei 2022 liggen voor vervroegd uittreden volgens de nieuwste RVU-regels, meldt CNV Vakmensen.

'Over dit resultaat is CNV Vakmensen tevreden, al hadden we natuurlijk op meer gehoopt', zegt onderhandelaar Souleiman Amallah. 'FloraHolland is bezig met een transitie en deze cao-afspraak lijkt nu het hoogste haalbare. Om die reden hebben we de looptijd wel verminderd tot 1,5 jaar. De bloemenveiling wilde afspraken voor een periode van drie jaar.'

Het onderhandelingsresultaat geldt voor ongeveer 2.800 werknemers. De leden van CNV Vakmensen krijgen tot 27 oktober de tijd om hun stem uit te brengen over de nieuwe cao. Amallah verwacht dat ze zullen instemmen. 'Het zijn goede afspraken gezien het tij waarin FloraHolland verkeert.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  40 %
Meer weer