FloraHolland+noteert+bescheiden+omzetgroei
Nieuws
© FloraHolland

FloraHolland noteert bescheiden omzetgroei

De snijbloemenomzet van bloemenveiling Royal FloraHolland steeg in september 14,6 procent ten opzichte van september 2020. De prijs van snijbloemen steeg gemiddeld 9,4 procent.

De hydrangea noteerde de grootste omzetgroei met een toename van 31,2 procent, terwijl de aanvoer bijna 13 procent lager lag. De gemiddelde prijs van de bloem lag op 1,98 euro per stuk, een stijging van ruim 50 procent in vergelijking met de prijs van september 2020.

Ook de chrysanthemum behaalde hoge omzetstijgingen. Die waren eveneens te danken aan de hogere gemiddelde prijs. De gerbera bleef qua omzet en prijs op ongeveer hetzelfde niveau als in september 2020. De omzet van kamerplanten bij FloraHolland steeg slechts 2,2 procent. Ook de aanvoer nam amper toe. Voor de tuinplanten was er sprake van een omzetstijging van 7,2 procent en de gemiddelde prijs nam met 7,9 procent toe.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  17° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  15° / 12°
  70 %
Meer weer