FloraHolland noteert bescheiden omzetgroei

De snijbloemenomzet van bloemenveiling Royal FloraHolland steeg in september 14,6 procent ten opzichte van september 2020. De prijs van snijbloemen steeg gemiddeld 9,4 procent.

FloraHolland+noteert+bescheiden+omzetgroei
© FloraHolland

De hydrangea noteerde de grootste omzetgroei met een toename van 31,2 procent, terwijl de aanvoer bijna 13 procent lager lag. De gemiddelde prijs van de bloem lag op 1,98 euro per stuk, een stijging van ruim 50 procent in vergelijking met de prijs van september 2020.

Ook de chrysanthemum behaalde hoge omzetstijgingen. Die waren eveneens te danken aan de hogere gemiddelde prijs. De gerbera bleef qua omzet en prijs op ongeveer hetzelfde niveau als in september 2020. De omzet van kamerplanten bij FloraHolland steeg slechts 2,2 procent. Ook de aanvoer nam amper toe. Voor de tuinplanten was er sprake van een omzetstijging van 7,2 procent en de gemiddelde prijs nam met 7,9 procent toe.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  19° / 10°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer