FloraHolland mag transportbedrijven onderbrengen in Floriway

Bloemenveiling Royal FloraHolland (RFH) mag drie vervoerders van bloemen en planten overnemen. Dat concludeert de Autoriteit Consument & Mark (ACM) na uitgebreid onderzoek.

FloraHolland+mag+transportbedrijven+onderbrengen+in+Floriway
© Dirk Hol

De ACM stelt dat er voldoende concurrentie overblijft op het gebied van het vervoer van bloemen en planten over de weg. RFH gaat de transportbedrijven De Winter, Van Marrewijk (Wematrans) en Van Zaal onderbrengen in een nieuw bedrijf: Floriway.


De autoriteit heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar deze overname. In eerste instantie was niet duidelijk wat de gevolgen voor de concurrentie waren op de markt. De ACM heeft daarom marktonderzoek onder vervoerders, kwekers en kopers van sierteeltproducten uit laten voeren. Daarnaast is informatie gevraagd aan de betrokken partijen, concurrenten en afnemers.
Weinig obstakels

Uit het onderzoek blijkt dat er voldoende andere vervoerders zijn die kunnen concurreren met Floriway. Kwekers en kopers zien ook weinig obstakels als ze willen overstappen op een andere vervoerder. Het is bovendien niet aannemelijk dat RFH de concurrentie kan beperken door bijvoorbeeld het bundelen van de eigen veilingactiviteiten met vervoer door Floriway. Kwekers en kopers kunnen ook buiten RFH om handel drijven en doen dat ook nu al, constateert het bureau.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
Meer weer