Claas schijvenmaaier van 4,2 meter breed

Claas voegt een schijvenmaaier aan zijn Disco-serie toe met een werkbreedte van maar liefst 4,20 meter en een nieuw opklapsysteem.

Claas+schijvenmaaier+van+4%2C2+meter+breed
© Claas

De gedragen zijmaaier Disco 4400 Contour uit de Duitse fabriek in Bad Salgau is voorzien van middenophanging en het Active Float-bodemontlastingsysteem op de maaibalk. Met twee zwadgeleiders in het midden van de maaibalk zijn er twee zwaden af te leggen. De messen en kappen van de schijven zijn voortaan rood gespoten om vergissingen bij het wisselen van de messen te voorkomen.


Na het opklappen wordt de maaier nog een een stuk naar achteren gedraaid om de transporthoogte te beperken.
Na het opklappen wordt de maaier nog een een stuk naar achteren gedraaid om de transporthoogte te beperken. © Claas

Om binnen de wetgeving en dus een maximale hoogte van 4 meter toch compact over de weg te kunnen rijden, is een diagonaal opklapmechaniek ontwikkeld, genaamd Vector. Door dit mechaniek klapt de maaier 120 graden achter de trekker schuin omhoog.


De Disco 4400 Contour heeft een werkbreedte van 4,2 meter
De Disco 4400 Contour heeft een werkbreedte van 4,2 meter © Claas

Daarna wordt de maaier met een cilinder, die met de opstakelbeveiliging is gecombineerd, nog eens schuin naar achteren gezet. Daardoor blijft de 4,2 meter brede maaier onder de 4 meter transporthoogte. De maaier kan bij het wegzetten ook opgeklapt worden afgekoppeld, om ruimte te besparen in de loods.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  10° / 3°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
 • Donderdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer