Update voor Claas Quadrant-grootpakpers

Landbouwmachinefabrikant Claas heeft de Quadrant-grootpakpers vernieuwd. Grootste verandering is dat de modellen in de 4200- en 5000-serie zijn voorzien van een HD-pick-up voor het zware werk.

Update+voor+Claas+Quadrant%2Dgrootpakpers
© Claas

De Quadrant 4200- en 5000-serie krijgen voortaan de toevoeging Evolution. Grootste verandering is de nieuwe HD-pick-up die is voorzien van een curvebaan aan beide zijden voor maximale torsiebestendigheid. Er zijn veel slijtdelen en lagers in de pick- up verwerkt die ook in de pick-up van de Jaguar-hakselaar worden gebruikt.

Ook andere lagers, invoerplaten en onderdelen zijn verstevigd om piekbelastingen beter te doorstaan. Hierdoor loopt de pick-up een stuk rustiger en maakt deze minder geluid. De HD-pick-up heeft vijf tandrijen en achttien dubbele tanden per rij. Door de extra tandrij kan de pick-up op een lager toerental draaien, maar toch schoner oprapen en sneller doorvoeren.


Zware slipkoppeling

De rest van de invoer is ook aangepast. De grenswaarde van de slipkoppeling is verhoogd naar 1.600 newtonmeter en de hoofdaandrijfas van de pick-up heeft een grotere diameter. In het perskanaal is zwaardere beplating boven op en aan de zijden aangebracht voor meer stevigheid.

Daarnaast is de software aangepast voor een nauwkeurigere persdrukregeling (APC) en zijn veel onderdelen voorzien van HD-lagering en Hardox-coating. Claas noteerde tijdens een test na 40.000 balen 40 procent minder slijtage dan bij de vorige generatie persen.


Aankoppelgemak

Vlot aankoppelen lukt met de Kennfixx-snelkoppelingen voor de hydrauliekslangen en een langer, dubbelwerkend en in het frame geïntegreerde steunpoot. Het touw is staand naast de pers in te voeren zonder ladder en de touwremmen zijn af te stellen zonder gereedschap. Ook het uitklappen van de balengoot met rollenbaan kan voortaan vanuit de cabine.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  10° / 5°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
 • Donderdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer