Claas werkt samen met start-up en veldrobotbouwer AgXeed

Machinefabrikant Claas start een samenwerking met AgXeed in Nederland en onderstreept dit met een minderheidsbelang in een internationale financieringsronde van de start-up. AgXeed bouwt veldrobots met rupsaandrijving.

Claas+werkt+samen+met+start%2Dup+en+veldrobotbouwer+AgXeed
© Claas

Het in Nederland gevestigde bedrijf AgXeed biedt een intelligent, duurzaam en volledig autonoom systeem. De autonome veldrobot met dieselelektrische aandrijving tot 156 pk en standaard driepuntshefbruggen is bedoeld om boeren in de toekomst te ondersteunen bij verschillende toepassingen.

De samenwerking en investering in AgXeed is voor Claas een logische stap in de richting van toekomstgerichte technologieën. Met de groeiende wereldbevolking moet de productiviteit omhoog. Met onvoldoende gekwalificeerde werknemers zijn autonome landbouwmachines nodig.


Oplossingen bieden

'De verbintenis geeft Claas toegang tot innovatieve technologieën in een vertrouwd marktsegment en vormt een aanvulling op onze eigen expertise op het gebied van autonomie en robotica', legt CEO Thomas Böck van Claas uit. 'De oplossingen bieden boeren en loonwerkers een specifieke en economische meerwaarde, en dat wanneer ze binnenkort beschikbaar zijn.'


'Dit soort samenwerking weerspiegelt precies waar we bij AgXeed voor staan', zegt Joris Hiddema, medeoprichter van AgXeed. 'Met Claas hebben we een partner aan boord die gelooft in onze ideeën over de toekomst van de landbouw, deelt ze en zal onze oplossingen sneller naar boeren en loonwerkers brengen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  32° / 17°
  0 %
 • Zondag
  32° / 18°
  10 %
 • Maandag
  28° / 20°
  55 %
Meer weer